Jak zmienić język Siri na polski?

Cześć, Siri nie potrafi czytać smssów, mail, ani w zasadzie niczego innego po polsku. Powoduje to, że jest bezużyteczna podczas korzystania z CarPlay. Telefon jest ustawiony na polski. Jak zmienić ustawienia Siri, żeby odczytywała poprawnie wiadomości? W przypadku telefonu z android nie ma z tym problemu, a w tej chwili iphone jest bez sensu w samochodzie.

iPhone 15, iOS 17

Posted on Nov 3, 2023 06:18 AM

Reply
Question marked as Top-ranking reply

Posted on Nov 3, 2023 04:26 PM

Dzięki, Niel! To oczywiście idiotyczne, bo Apple przyjmuje chętnie polskie pieniądze, ale bez polskiego języka w Siri. Kupiłem Porsche i jestem skazany na iphone- ta marka nie obsługuje android auto. Tylko po co mi taki telefon, który nie odczytuje smsòw i maili a obsługa głosowa w nim nie działa też po polsku?

Ciekawe, czy to wystarczający powód, żeby zwrócić ten szmelc? W ogole nie umywa się do żadnego telefonu z androidem, który miałem i mam obecnie. Wszystko jest bardziej skomplikowane, albo trwa dłużej.

No nic- na błędach trzeba się uczyć.

Bardzo dziękuję za link- zgłosiłem prośbę, choć pewnie przede mną było już ich więcej, dopóki ludzie będą chcieli płacić za błyskotki zamiast po prostu narzędzi, to predko się to pewnie nie zmieni.

6 replies
Question marked as Top-ranking reply

Nov 3, 2023 04:26 PM in response to Niel

Dzięki, Niel! To oczywiście idiotyczne, bo Apple przyjmuje chętnie polskie pieniądze, ale bez polskiego języka w Siri. Kupiłem Porsche i jestem skazany na iphone- ta marka nie obsługuje android auto. Tylko po co mi taki telefon, który nie odczytuje smsòw i maili a obsługa głosowa w nim nie działa też po polsku?

Ciekawe, czy to wystarczający powód, żeby zwrócić ten szmelc? W ogole nie umywa się do żadnego telefonu z androidem, który miałem i mam obecnie. Wszystko jest bardziej skomplikowane, albo trwa dłużej.

No nic- na błędach trzeba się uczyć.

Bardzo dziękuję za link- zgłosiłem prośbę, choć pewnie przede mną było już ich więcej, dopóki ludzie będą chcieli płacić za błyskotki zamiast po prostu narzędzi, to predko się to pewnie nie zmieni.

This thread has been closed by the system or the community team. You may vote for any posts you find helpful, or search the Community for additional answers.

Jak zmienić język Siri na polski?

Welcome to Apple Support Community
A forum where Apple customers help each other with their products. Get started with your Apple Account.